Wednesday, January 5, 2011

Entry untuk KAWAN....harap2 kau baca la eh!


ekceli hari ni aku agak tacing dengan sorang  sahabat 'KAWAN' ni..takmo la cite sebab ape..status2 muka buku aku pom pasal lepas geram kat die jugak..untung la kau entry and status aku dedikasi untuk kau..kalo fb tuh mungkin kau baca tapi kat blog mungkin tak kot..ape kau kesah kan?


di sebabkan geram and terasa hati makan dalam tembus belakang kat kau,so, aku bagi kau pilihan..kau pilih la nak duduk dalam golongan KAWAN yang jenis mane..ni aku letak sikit jer.yela senang untuk kau buat pilihan kan.kalo banyak2 nanti kau pening pulak nak pikir...


pilih2!


1- Kawan yang hanya mendapatk an manfaat dari kita.
Kawan jenis ni, akan meninggal kan kita bila dia merasa kita ni dah tak
berguna padanya. Kawan jenis ni ramai. Kawan jenis ni selalu memaksa
kita menghulur kan bantuan, jika kita setuju menolongn ya, dia akan redha
dengan kita dan jika kita menolak untuk menolong, dia akan membenci kita.

adakah kau tergolong dalam golongan ini??


2- Kawan berserono k.
Kawan jenis ni berkawan dengan kita hanya kerana dia seronok bersemban g, berteman dan lain-lain dengan kita sedangkan dia tidak pun memberi manfaat kepada kita. Kita dan dia tidak saling memberi manfaat untuk satu sama lain. Berkawan dengannya hanyalah membuang masa. Hati-hati dengan kawan jenis ini, kerana ia hanya membazir waktu kita.

ke kau nak duduk dalam golongan ini??


3- Kawan yang memberi manfaat kepada kita dan menjauhka n darurat daripada kita. 
kawan jenis ini, adalah kawan yang membawa kepada kebaikan dan menjauhka n kita dari perkara buruk. Dia membuka untuk kita, pintu-pintu kebaikan dan membimbin g kita kepada kebaikan. Peliharal ah sungguh-sungguh hubungan dengan kawan jenis ini.

agak2 kau termasuk dalam golongan ini ke?


dah buat pilihan??
malas aku nak bebel panjang
kau pikir la sendiri ye 'KAWAN'!

7 comments:

♥ LULU ♥ said...

sabar-sabar...
biar dia buat pilihan dulu...
kawan yang sejati tak akan gunakan kita untuk kebaikan mereka..

ecah..merangkap anak cik nan said...

ni entri ntk kawan cri pasal nih...huhu

alyaaboolat said...

lulu : biarkan die pilih sendiri kat mane die nak duduk..

ecah : hehe die yg cri pasal nga kite

THE LEKAT LEKIT STORY said...

aduhai.. kang jd besar lak bila tulis dlm blog. Tak cuba slowtalk ker?? Apapun yg bernama kawan kasih, setia semua bersifat sementara.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cabaran mengajar student sekarang lbh mencabar.. so cikgu2 kena kental kalau x nk kena serangan jantung.. kekekekeke.. apapun ms skolah plg best dpt cikgu pratikal. kalau pmpuan gedik dgn cikgu lelaki.. yg lelaki mula tunjuk macho dpn cikgu pmpuan. miang nak mampus. kekekekekeke

||aLeaSaRa|| said...

hye gdmng..slm pag sabtu!semua jns2 kwn kat atas kite dh jumpa,biasalah adat manusia tak blh tgk org lbh mulalah hasad dgki bermaharajalela.nice n3.sis,dulu kite pun 3 kali pakai template ipietoon,kawan kite pun still maintain pakai ipietoon he3.

alyaaboolat said...

cik lekit : kite malas nk besarkan hal ni..cume geram je.tu yang kuar n3 ni..lagipon die x mst x bc hehehe...cuak la dgr senior ckp cbrn2 ms LM..tp ape pon kena kuat..baru orang x buli kite kn?huhu

alearasa : manusia biase la..time susah je knl kawan..da senang muka kite pon x pndg..ermm kite bru 1st time guna ipietoon ni..mls da nk tukar2 template..huhu