Monday, February 7, 2011

nikmat hidup single mingle u!!

hyeee korangggg!!(gaya gedik cik epal gonjeng)
sehat ke semua?rindu i tak?ahakkkss
thanksss uollls!
*pang penampo sedas*
ok cukup!!


ekceli kan i busy giler2 ah this week tapi sentiase ade untuk uolls
baek kan i?
(angkat tangan untuk pang)ok stop!


wednesday i had need to make a presentation for my proposal in advance english subject
and on that day also i will do my teaching using teaching aid for microteaching
its normal for future marvelous teacher ahaaaa
how could i choosed to be a teacher hah??
its a fate alyaa!!

back to the topic
sebenarnye hari ni i nak cerita2 lah dengan uolls nikmatnye hidup single wal mingle nih
kenape i boleh terfikir topic ni?
sebabnye i kan tengah SINGLE and AVAILABLE sekarang ni!
repeat AVAILABLE!
ahh kau macam la ade orang nak ngorat kalo kau single even not available sekalipon..
yee...aku sedar aku tidak lah cantik manis macam irine nadia marcello...apatah lagi cun seperti hanis zalikha...tapi manis tuh tetap ade la..eh yeke??
ahh tak kira nak jugak!dem!

apakah nikmat jadi single ni ustazah??
baiklah ustazah akan huraikan disini..dengar baik2 ye anak2
ok bertukar watak ting!!


first of all adalah kebebasan.....maksudnye di sini bukan lah lah korang boleh buat ape jer sesuka perot korang.means korang akan rasa macam bebas dari terikat dengan sesape pon..bebas nak berkawan dengan orang ramai.takde sape pon nak control hidup korang..yee aku taw mesti ade yang tak setuju,ini adalah untuk kapel korang yang king/queen control tuh..nak kawan ngan mamat tuh tak boleh,minah ni tak boleh..padahal kawan je pon.bukan nak tangkap cintan!korang bebas nak keluar dengan sape2 jer tapi batas tetap jaga kan..one more thing, korang bebas to make any decision tanpa pengaruh kapel korang..ade sesetengah kapel tuh,semua benda die nak decide..baju,seluar,tudung ape kite harus pakai semua dorang yang tentukanmekap yang macam mane..naseb baek warna panty dengan bra dorang tak control jugak ahaaa..ke ade jugak??mane la taw kan....


nikmat kedua,ketenangan........believe me guys,korang akan rasa tenang gile vavi ah kalo hidup single..korang tak payah nak fikir pasal kapel korang..adekah die curang,sudah melaburkah die hari ni...kalo gadoh2 mesti mood korang spoil kan?pastu mula la nak marah makcik cleaner yang cuci tandas tak bersih..kucing yang dok geledah tong sampah pon korang nampak kecik besar kecik besar je kan.kan.kan..alaaa tak perlu la nak tipu,aku taw dowh ahaaaaa...hidup single mingle ni korang tak perlu dah nak gadoh2 dengan sape2 melainkan korang memang kaki gadoh wawawa...percayalah,tenang aman sejahtera betol jadi single ni..heaven babe!kalo tak caye mintak clash dengan kapel korang sekarang!!tapi jangan pulak ang habaq aku yang suruh..LOL!


the third nikmat adalah kesihatan yang baik.....mesti korang pelik kan kenape aku cakap ini dalah nikmat..ok mari aku terangkan..kalo korang kapel pastu korang gadoh sebab die telepas cakap yang awek sebelah meja korang lagi cun dari korang..maka dengan itu korang menarik muka sepanjang 14 inci dan blah dari situ..yela sape tak jeles pakwe puji orang laen tanpa belas kasihan kan..sebagai menunjukkan tanda memberontak,korang mogok lapar selama 7 hari tanpa henti..ini akan menjejaskan kesihatan korang taw..korang sakit ade die kesah??eheeee...macam aku cakap la,hidup single jer tak payah nak tarik2 muka..hati senang jer..kalo hati senang perot pon riang..mane tak nye asyik makan jer..dah tak payah nak mogok2!!

nak lagi??boleh2...


nikmat yang seterusye ialah cemerlang dalam pelajaran.....ingat ye adik2,jangan kau abaikan pelajaran..ini adalah pengalaman aku sendiri.result aku terok sebab obses kapel!dem!masa nak exam aku ade problem dengan die and clash..agaknye tertekan la kot sebab tuh result macam hampeh..nak study pon takde mood..keje bodoh bukan??ok, ni khas untuk gurl..bagi wanita, korang harus wajib mempersiapkan diri korang dengan ilmu!!yee ilmu!!supaya anda tidak mudah di pengaruhi..kalo boleh ilmu kena ade la kalo nak kapel sekalipon..andai nye korang berdua ditakdirkan kawen dan juga ditakdirkan diceraikan atau bahasa lembutnye ditinggalkan,takde la korang terkontang kanting bile dah jadi janda @ ibu tunggal..sebelum kawen kumpul harta hak milik korang sendiri dulu..baru la terjamin hidup..betol tak uolls??


rasanye dah cukup dah nikmat2 yang ustazah alyaa ceritakan pada anak2 ye..kalo anak2 nak mendalami lebih dalam,anak2 alaminye lah sendiri..practice make perfect!!!nyahahahaahha


p/s: aku tidaklah memboikot kapel ok!saje jer boring2 takde idea nak hupdate blog nih eheee
      jangan marah i taw!!;)


nanti dah ade bf i remove la pic ni ahahahaa

7 comments:

Mainur Hasnah said...

heheh kebetulan.. dalam perancangan gak.. saya nak post nikmat single ni..hehhehe

alyaaboolat said...

hehehe tibe2 terfikir tgh mndi td ehee

saya Fika D'Mango said...

semoga anda terus cemerlang! :)
weeee.. i kene kapel baru cemerlang! haha! ayat x leh blah babe!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ada masa2 tertentu single itu perlu dan bila sampai waktu tertentu single akan jd satu masalah..

alyaaboolat said...

fika : hahaha mu tuh meme r..xleh hidup single haha

cik lekit : buat masa sekarang ni lebih suke single..pasni tak taw la eheeee

apisv2 said...

mengunjungi blog anda!
nice blog;)
apisv2©

alyaaboolat said...

mekaseh apisv2..:)