Saturday, March 19, 2011

Lelaki WAJIB pandai memasak

Hari ni terasa rajin nak blogwalking setelah sekian lame mem'busy'kan diri
jengah ke blog jejaka terhangat,owh entry beliau yang bertajuk Sebenarnya, Lelaki Perlu Lebih Pandai Masak Berbanding Perempuan sangat menarik minat saya.

bagi lelaki, syarat nak pilih calon isteri mestilah pandai masak kan?kalo tak pandai tak hengen nak buat bini kan?
amboi kau!
tapi kenyataannye sekarang ni,lelaki yang WAJIB pandai memasak.
kenape?

sebabnye tugas lelaki perlu menyediakan keperluan asas seperti makanan yang mencukupi, pakaian mengikut keperluan dan tempat tinggal kepada keluarga.
ini mengikut islam taw
see,sekarang ni menyediakan makanan adalah tugas lelaki dan bukannya tugas perempuan!
tugas seorang isteri adaah membantu meringankan beban suaminye dan juga melayan kehendak suami
tapi bak kata JK,sebagai pasangan suami isteri kena lah saling tolong menolong,bertolak ansur kan.
kesian jugak dekat isteri kalo balik keje letih-letih pastuh nak masak lagi.kan lebih elok kalo suami yang masak kalo suami yang pulang lebih awal.
romantik jugak kan?

kalo isteri anda seorang guru takpe la kot sebab cikgu kerja separuh hari je.kiranye ade masa untuk masak sementara tunggu suami balik kerja..oppsss ter'promote' cikgu la pulak!eheeee

so,kalo nak cari calon isteri elakkan meletakkan syarat 'PANDAI MEMASAK' sebabnye anda sendiri yang perlu LEBIH pandai..



8 comments:

Simpleblanklife said...

haha ko pandai masak ke?
jangan sampai ko kalah memasak dengan aku sudah....haha walaupun aku ganas, aku pandai memasak ko taw x!!

(rintihan seorang abang sulong yang selalu disuruh emaknya kerana adik beradik semua lelaki)

alyaaboolat said...

eh aku pandai kot..tp mr.F ak lg pandai wakakaka
cian ko pa..ak anak sulung pon mak ak x suruh.heaven beb!!hahahha

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D

regards,
BLADE EDGE

p/s: setuju! lelaki mmg kene pandai memasak..

syazwan said...

ak dh expert kot masak..haha

Azroy Bin Kassim said...

baa~ CAK!!

kalau yg keje tukang masak mcm Roy ni takan blk umah pn nak makan masakan sendiri?? mesti la nak rasa bini yang masak.. lagi pun kasih sayang suami akan bertambah tau..

nak pikat laki perlu pikat perutnyer.. hee :D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

gua pandai masak air..

Gen2Merah said...

saya pun nak belajar masak la lepas ni.. hehehe

Irma A.Wahid said...

haa kan?? xkn nk suoh prmpuan je teror masak?? atleast klu cek abg x reti msak pun, tolong2 lah bini kt dapur yg tgh mmsk..romantik la sikit~~~